between the lines



012: airplane

Saturday, 30 January 2016


Assalammualaikum

I have been told:

'It's okay to make mistakes, there's nothing wrong with it. But, you ought to learn from your mistake.' - Madam Hayati

Being a wallflower takbest. 

To be honest, I tried to do something, for the sake of myself. I want to express more than I am able to in papers. Aku dah takrasa nak kekangkan diri aku hanya dengan pen, kertas dan aksara. Masa mula-mula, aku perasan betapa kecil dan halus suara yang keluar dari mulut aku, tapi itu langkah pertama. Perubahannya ada tapi aku masih rapuh. Memang kena sentiasa mencuba and coax my heart, telling it's okay to make mistake all over the time. 

----

'I have nothing to lose. Ibarat macam saya beri awak satu donut; awak bahagi separuh. Half of it, awak makan. The other half, awak buang.' - Sir Ata'

Analogi power T_T sis rasa nakmenangis. Aku antara manusia yang ada masanya berharap aku boleh duduk dalam bilik instead of going to class. Hahahahaha. Setakat ni terlintas tu ha ada lah sekali dua tapi takpernah pulak aku ponteng. Simply, kau merungut apa sekalipun - ni semua apart of tanggungjawab. A thing with responsibilities, you have to handle it, with care absolutely. Uhuks.




Labels:

3 comments
Blogger alia azman said...
yess..highly agree with you..sebagai student tanggungjwb kita utk belajar..biasa lah tu kekadang tu malas..nak thu ubat malas? MATLAMAT.. kalau kita ada matlamat.. inshaallah..terbendung malas tu,,hahahah

btw..awak ada tips nak handle kawan yg mood on off mcm kt entri terbaru sya tu?? feel free to drop yr tips okey..
 
Blogger Scya Lollita said...
words from lecturers selalunya mmg so inspirational.
scya pun selalu ambil serius tiap apa yg deme pesan
 
Blogger faten.banana said...
@Alia Azman
thankseuuuuu ._. mmg betul pun, matlamat tu ha penghalau malas ;-; tapi kekadang mcm dah imun lulz *facepalm* maka perlu cari stimulan sampingan yang lain ~


@Scha Lollita sobs kan ._. selain daripada words depa yang menusuk dalam ;-; memang senang je ha nak ingat ayat depa ._.
 

Post a Comment